Lieve mensen,

Het heeft even geduurd maar Corona kwam in ons leven en reorganiseerde heel veel in ons bestaan en zelfs onze aarde, zo kwam mijn man Leon thuis te werken, wat ik overigens heel fijn vond; iedere dag een uur samen wandelen zorgde voor extra stappen op mijn fitbit en ontspanning. Ik ben blijven hardlopen twee keer per week in het park vlak bij mijn huis waar ik altijd rustige plekjes kon vinden om mijn oefeningen en afstand af te leggen.

Ik heb voor het eerst na 6 maanden een CT-scan gehad op donderdag 14 mei in het AMC en ben gistermiddag 19 mei gebeld door professor Punt, die per 1 juni met pensioen moet gaan.

Dit is de uitslag: Nog steeds geen kanker te zien

In America noemen ze dat NED; No Evidence of Decease, in Nederland noemen ze dat IN REMISSIE. Ook mijn bloedwaardes waren uitstekend. Ik heb hem ook nog de vraag gesteld of de kans dat de NIET terugkeert nu meer dan 1% is en hij antwoordde dat hoe langer de kanker wegblijft hoe minder de kans is dat hij terugkomt, maar mocht de kanker terugkomen dan kunnen ze dat tegenwoordig goed behandelen met een operatie of immunotherapie, aldus Punt. Hij klonk of dat ik genezen was, echt bizar. Ik blijf nu tot 5 jaar na de eerste schone scan (mei 2018) om het half jaar een CT-scan krijgen en dan is het klaar.

Hij zei ook dat ik zo door moest gaan waar ik mee bezig ben, waar ik eigenlijk wel een beetje trots op ben.

Ik ben dankbaar en een gelukkig mens en dat geldt zeker ook voor de mensen om mij heen en dan in het bijzonder mijn ouders, Leon, onze kinderen familie en vrienden.

 

Dossier Darmkanker

Ook staat het dossier Darmkanker nu op mijn site, deze is eerder verschenen in Women’s Health en waar mijn verhaal ook in verwerkt. Je kan het vinden onder de tab Voeding.