Vorige week ben ik voor een tussentijdse bloedonderzoek-uitslag langs de Oncoloog geweest en die was goed. Helaas zegt dit niet zo veel over mijn kanker omdat deze geen tumormarker afgeeft.

Ik zal nooit vergeten hoe opgelucht we waren bij de chirurg in Nederland toen hij op grond van de tumormarker (CEA) waarde in mijn bloed zei dat ik geen uitzaaiingen had. Hij dacht toen ook nog aan het toepassen van een Hipec*. Ook zat ik toen nog in stadium 3 (dacht de chirurg).

Soms vraag ik mij wel eens af wat er zou zijn gebeurd zou zijn wanneer ik de uitzaaiing in mijn hals niet zelf had opgemerkt. Dan had ik dus die ingreep ondergaan, dan was ik bij de chirurg onder behandeling gebleven en had hij misschien ook nog wel later mijn hals kunnen opereren.

Maar ik duikelde van stadium 3 in 4 zodra hij de uitslag had van het biopt en werd ik doorverwezen naar de oncoloog.

Helaas is stadium 4 een vergaarbak want er is geen stadium 5, 6 of 7. Zo komen mensen ook in stadium 4 wanneer ze uitzaaiingen hebben in hun organen, zoals de longen en of de lever. Ik zeg helaas omdat ik het gevoel heb dat ik dan ook alleen nog maar volgens protocollen bij stadium 4 verder (niet) behandeld word.

Ook mijn vitamine D was trouwens weer op niveau gelukkig, ze had op mijn verzoek ook die waarde laten prikken. Ik blijf hierop terugkomen mensen:

Een vitamine D tekort kan een voedingsbodem zijn voor heel veel ziektes waaronder kanker.

Zeker wanneer de R in de maand is, is het zaak extra te slikken.

De eerstvolgende CT-scan staat halverwege mei 2018 gepland. De oncoloog vroeg nog of ik weer de onderhoudsdosis wilde gaan slikken maar ik heb er vriendelijk voor bedankt. Met mijn neuropathie gaat het nog iedere dag beter gelukkig.

Bedankt voor het lezen en jullie steun, en nee ik zit niet in de supplementen business.

x

*Hypertherme Intraperitoneale Chemotherapie (HIPEC) Hypertherme Intraperitoneale Chemotherapie (HIPEC) is een combinatie van chirurgie en chemotherapie en wordt toegepast bij dikkedarmkanker die is uitgezaaid naar het buikvlies. De chirurg verwijdert zichtbare tumoren en aangetaste delen van het buikvlies.