Hier is hij dan! De website waar iedereen bij kan

Allereerst wil ik heel graag Angela Lengkeek bedanken dat zij dit voor mij heeft mogelijk gemaakt, ik ben superblij met het prachtige resultaat!

Ook ben ik heel blij met de actie van Zinzi van der Aar met de MLD arts Luc Colemont om de leeftijd van het bevolkingsonderzoek darmkanker omlaag te brengen naar vanaf 50 jaar. Zij hebben een petitie opgesteld die door 40.000 mensen getekend dient te worden om in te kunnen dienen bij de Tweede Kamer. Dit aantal moet voor april gehaald worden zodat er zo snel mogelijk een leeftijdsverlaging mogelijk is.

  • In Nederland begint het bevolkingsonderzoek vanaf 55 jaar. Dat is eigenlijk te laat voor veel mensen die darmkanker krijgen.
  • Het risico op darmkanker stijgt met de leeftijd. Vanaf 50 jaar zijn er exponentieel meer mensen met poliepen en darmkanker.
  • Poliepen die niet op tijd gedetecteerd en weg-genomen worden kunnen zich ontwikkelen tot kanker.
  • Als darmkanker in een laat stadium gediagnosticeerd wordt is het vaak dodelijk. Er stierven in 2017 meer dan 5000 mensen aan darmkanker.
  • Hoe vroeger darmkanker ontdekt wordt hoe groter de kans op genezing. Vergeet niet dat darmkanker aanvankelijk geen klachten geeft. Om minder mensen te verliezen aan deze ziekte moet het bevolkingsonderzoek dus starten zodra de kans op kanker toeneemt.

Ik hoop dat iedereen die dit leest zal tekenen en zal proberen meer mensen te laten tekenen want dit is zo belangrijk voor alle mensen in Nederland en zal zoveel ellende en kosten besparen voor veel collega’s, vrienden, familieleden, buren, kennissen, bekenden: www.red1000levens.nl

Teken de petitie